Wednesday, March 31, 2021

Top Commentator Blog Syazni Rahim Mac 2021

 Pejam celik pejam celik dah hujung Mac.
Prestasi blogging dan blogwalking bulan mac 2021 ni memang sangat teruk!
Huhu..

Maaf dan terima kasih pada semua pengunjung yang tidak jemu untuk meninggalkan jejak.
Aku harap sangat aku sempat kunjung balas semula semua.
Kalau tak sempat, dan tak nampak kelibat aku dekat blog kalian, maklumkanlah ye?

Ok, ini adalah masanya untuk umumkan Top Commentator Blog Syazni Rahim untuk bulan Mac 2021!


Jadi, top commentator untuk MAC 2021 pada Blog Syazni Rahim adalah...
*drumroll*

Nestle Kit Kat Ice Cream | Wordless Wednesday

Tiga Bekas Kuih Dari Dr Hamimah | Wordless Wednesday




Monday, March 29, 2021

Geram Si Ben | Fiksyen

 Maaf pada yang bertanya cerpen baru.

Tak sempat weh nak menaip fiksyen 😂

Oklah meh nak bagi 1 certot super ketot.


Geram Si Ben


Bakar Ayam Malam Semalam

Entahlah labu, harini mula semester baru.
Dari celik mata pagi-pagi dah terus duduk depan komputer mengisahkan mencari student di alam cyber ni.
Kalau dulu senang, masuk kelas je student dah tunggu.

Sekarang kena wujudkan kelas maya.
Kena sediakan medium announcement.
Bla bla bla..

Ah tak perlulah cerita hal kerja kat sini, stress pulak reader 😂

Ok berbalik pada malam semalam.
Saja bakar ayam sempena cuti sekolah.


Saturday, March 27, 2021

LCD Writing Tablet


Ayu sekarang pun suka melukis sekarang, terikut-ikut amir.
Makanya dah makin ramai insan kecil yang memperhabiskan kertas-kertas A4 kat rumah ni 😂

Jadi, tengok ramai kawan-kawan ada belikan anak diorang LCD Writing Tablet ni. Jadi aku pun belikanlah 1 untuk ayu.

Why not kan?

Friday, March 26, 2021

Dorongan Istiqamah

Beberapa hari lepas, sesampai je aku kat ofis, aku nampak ada 1 beg kertas putih tersangkut dekat tombol pintu.

Bila aku intai-intai, ada sekeping nota kecik kat dalam.

Berkuda

Gambar kuda ni aku tangkap masa ada family day di KM Chalet Melaka.
Tak ada cerita apa pun.


Saja je nak abadikan gambar tu kat blog ni.

Happy Friday kawan-kawan!

Aku pagi-pagi ni ada taklimat dengan students FYP.
Harap semua berjalan lancar.

Thursday, March 25, 2021

Syaz Eym

Mungkin ramai kawan blogger dah tahu yang aku ada dua buku fiksyen hasil tangan aku sendiri.
Dan aku guna nama pena Syaz Eym.


Rata-rata juga tahu nama aku Syazni. 
Blog nickname aku pun Syazni Rahim.

Mana datang Syaz Eym?

Circa 1993 | Throwback Thursday

Mak sent gambar ni beberapa hari lepas.

Monday, March 22, 2021

Kegemaran Anak-anak

Salam Isnin gais!
Semoga minggu ini lebih baik!

Setelah sekian lama tak makan dekat luar.

Semalam kami bawa anak- anak lunch dekat luar.

Sunday, March 21, 2021

Friday, March 19, 2021

Cabaran Kurus Online


Mari sertai Coach Fara dalam program Cabaran Kurus Online.

Hanya RM49 untuk seorang, yuran pendaftaran untuk program ini merangkumi 7 hari group coaching, 7 hari punya eat clean meal plan serta tip-tip dan maklumat berkenaan diet!


Wednesday, March 17, 2021

Tuesday, March 16, 2021

F&N Sparkling Espresso


Saja nak cuba rasa, macam mana lah rasa Sparkling Coffee kan.

So why not!

Ukelele Untuk Anak

Asalnya, masa adam kecik dulu, aku ada belikan 1 gitar mainan.
Masa tu dia sorang je, dia main seronok lah kan sebab dia sorang.

Tapi sejak dah ada lagi 2 manusia kecil kat rumah ni yang memang jenis pantang tengok abang tu pegang apa-apa mesti nak direbutnya, gitar tu habis terburai talinya hahaa

Monday, March 15, 2021

Tenaga Dari Coklat Cadbury

Salam Isnin semua!

Marilah mulakan minggu dengan info ini.

Kah!
Macamlah orang tak tau.

Saja nak buat content.
😂

Sunday, March 14, 2021

Rindu Mengajar Dalam Kelas

 Tadi memori 5 tahun lepas lalu-lalang kat FB.

Premium Kurma Sejok | Top 10 Gambar Misteri WhatsApp Minggu ini #4

Minggu ni tak banyak sangat gambar whatsapp yang misteri haha

Kebanyakan gambar whatsapp minggu ni berkaitan kerja dan hal ehwal sekolah anak.
Kiranya taklah begitu misteri.

Adalah beberapa gambar juga walau tak banyak.
Jom tengok!

#1

Kurma Sejok Premium.

Saturday, March 13, 2021

DEWI, RUHIL, BRITNEY DAN LAIN-LAIN | FIKSYEN

 Lama tak menukang, rindu pulak nak mencerpen.
Cerpen ini adalah plot berkaitan Dewi (atau nama lamanya Edna), salah satu bab dalam Life Baggage.

Klik untuk baca Dewi.

Semoga terhibur 😁

DEWI, RUHIL, BRITNEY DAN LAIN-LAIN


“Mama tak kesian ke dekat Encik Ikhwan tu? Bersungguh dia suka pada Mama. Ewi boleh nampak keikhlasan dia terhadap Mama tau!”, soal Dewi sebaik sahaja ternampak kelibat Ruhil yang sedang ralit mengunyah kacang di atas sofa. Ruhil cuma tersenyum sewaktu memandang sekilas pada Dewi, sebelum kembali menonton televisyen.

Friday, March 12, 2021

Frenche Roast Tiramisu Cappuccino


Beli air kopi susu ni isnin lepas.

Memoir Kampung Boy - Mitch | Review Buku

Rasanya lama tak update pasal ulasan buku.
Menjelang hujung tahun lepas, macam kurang sikit membaca sebab masa tu menulis untuk buku sendiri.

Jadi awal tahun ni, mulakan balik membaca.
Sebab membaca adalah cara untuk berada di tempat lain tanpa perlu pergi ke tempat lain.

Haha faham tak?


Ok berbalik pada Memoir Kampung Boy.
Buku ni asalnya lalu-lalang dekat Facebook.

Thursday, March 11, 2021

Anak Berwajah Upin dari siri Upin Ipin


Ayu berwajah Upin!

Primula Hotel Kuala Terengganu | September 2007 | Throwback Thursday

Masa ni aku dan zaimi masih student dekat UMT.
Tahun akhir dah.

Kebetulan, adik lelaki aku pun dapat tawaran sambung belajar di Terengganu jugak.
Masa tu dia dapat tawaran sambung Diploma Kejururawatan di Kolej Teknologi Bestari, Setiu.

Kiranya masa ni famili aku datang hantar dia kalau tak silap.
Menginap dekat Hotel Primula Kuala Terengganu.

Alang-alang semua dah ada, kita perkenalkan je lah terus boipren kita ahaha!

Saturday, March 6, 2021

Monday, March 1, 2021

Last Seen October 2020

Harini masuk office, sebab ada mesyuarat pasca peperiksaan.
Memang lama sangat dah WFH, jadi masuk office harini rasa janggal.

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot