Thursday, December 31, 2020

Suka Sangat Komen Orang, Dah Mendapat! | Thankful Thursday

 Lagi beberapa jam nak masuk tahun baru 2021.

Tiba-tiba di kalau lemau pagi tadi, dapat satu pesanan dari blogger terkenal yang selalu menjengah blog ku ini, iaitu abam kie!

370+ Hari Kemudian | Throwback Thursday

 Kisah Disember 2019. 

Saja bergambar dengan anak-anak sebelum pergi kerja.

Sebabnya teruja baju batik jabatan tu dah siap hahaha!


Kawan-kawan sejabatan dah lama siap baju diorang masa ni.
Baju aku baru siap.
Tu yang berialah nak ambik gambar bagai kikiki..

Sekali sekala perasan πŸ˜›

Tuesday, December 29, 2020

GorPisCis Banana Republic & Co

Gittew.
Teringin nak makan Goreng Pisang Cheese (GorPisCis) haritu, maka teruslah order via Food Panda kan.

Masa nak order tu seram jugak, takut tak sedap.
Tapi sebab anak-anak pun asyik berbunyi lapar lapar lapar macam tak makan 18 tahun, maka omak eh pun nekad order.

25 minit kemudian, rider Food Panda yang kacak bergaya pun sampai!

Benda Seram Dalam Peti Sejuk Beku

http://jessicalanan.com/

 Hallu!

So much to write but need to peram for a while hahaha!

Monday, December 28, 2020

Baru Nak Feeling Cute

 Haritu, iklan bawal Kekaboo yang design terkini asyik lalu lalang je Instagram aku.

Lama-lama bila dah kena goda, aku pun tewas.

Ye lah, nafsu pun senipis kulit bawang, serapuh sarang labah-labah.

Jadi setelah berfikir tak sampai seminit panjang, aku pun terus order 3.

Dua hari lepas tu, sampailah mereka dengan jayanya ke pangkuanku..yeay!

15 Kali, 15 Tahun, Alhamdulillah

15th birthday together πŸ’•


Happy birthday Mie 😊
My Disember baby 😁

Terima kasih untuk segalanya.
Moga yang baik baik saja menjengah dirimu πŸ’•

Cuba teka umur zaimi berapa 2020 ni? 
πŸ˜†

 

Saturday, December 26, 2020

Cermin Mata Biru

Assalamualaikum semua!
Bersiaran kembali.


Masih keletihan, macamlah pergi jalan jauh sangat kan.
Nampak sangat lama dah tak berjalan kaki.
Jalan sikit dah krem dan lenguh segala.


Terima kasih pada yang masih berkunjung dan meninggalkan jejak πŸ’•

Nanti kita terjah balik ya.
Stay tune 😁
 

Friday, December 25, 2020

Caption This!

Caption this!
Comment yang paling menarik akan mendapat tepukan gemuruh dari adam amir dan ayu ahahahah




Be right back πŸ˜‰

 

Kelas Mengaji Online

 Salam Jumaat semua!

Saja nak abadikan kat sini, amir semasa sesi kelas mengaji online dengan ustazah tadika dia.


Kesian Ayu

Thursday, December 24, 2020

Kek Anniversary Pertama | Throwback Thursday

 Masa tengah 'membersihkan' gambar-gambar yang dirasakan tak patut kat Facebook, ternampak gambar ni.

Alolololo..

HATI KE HATI | FIKSYEN

Hallu, cerpen ini adalah sambungan dari IKHLAS. 

Semoga terhibur πŸ˜€


2001

Kalau diikutkan hati, mahu saja Jahra menumbuk muka budak lelaki yang sedang tersengih-sengih sambil mengangkat-angkat kening di sebelahnya ini. Meluat sungguh!

Wednesday, December 23, 2020

Tuesday, December 22, 2020

Sepagi di Rumah Tok Ma

 Gambar pagi rabu lepas.

Masing-masing belum mandi.

Sebabnya, balik KB kali ni sejuk sangat!

Suhu 26°C je!

Sebab hujan je sepanjang hari.

Rumah mertua aku ni pulak, jenis yang guna air boreng.

Mandi dalam baldi tadah pulak, bayangkan sejuk dia hahaha!

Majlis Anugerah 5 Minit

 Sabtu 12 Disember lepas, Amir ada 'quick convocation'.

Majlis Takreem.

Majlis yang diadakan oleh pihak tadika dia, tapi memang penuh SOP!

Syukur sangat sebab ada juga kenangan untuk anak-anak.

Pengunjung bertuah 1340000 telah ditemui!

 Serius terharu dengan kunjungan kawan-kawan blogger ke blog aku ini.

Rasanya baru saja Nona dapat capture 1,335,000 kan, harini 1,340,000 jiga telah berjaya ditangkap!

πŸ‘πŸ‘πŸ‘

Pengunjung yang bertuah itu adalah Cik TK dari Tetikus Merah!


Monday, December 21, 2020

Raikan Hari Lahir Mak ke 60 dengan BR!

 Esok, 22 Disember adalah birthday mak aku yang ke 60!

Alhamdulillah..

Tapi tak dapat nak raikan bersama-sama, jadi masa balik Kuantan sabtu lepas, terus je sambut.

Kebetulan adik aku Nana memang dah menetap kat Kuantan juga lepas dia kahwin bulan 8 hari tu.

Adik lelaki je yang tak ada.

Tak apa, ada rezeki nanti kita kumpul makan sama-sama!

HOARDING DISORDER

 Salam Isnin!

Sunday, December 20, 2020

Perasap Daging Bawah Rumah


Kisah Sabtu lepas, semua turun ke bawah rumah Tok Ma, tengok zaimi dengan kak ipar aku perasap daging.



 

Ayu, Amalin, Aqilah

 Adik ayu memang seronok sangatlah balik rumah Tok Ma, sebab ada sepupu girl.

Kalau tak asik main dengan abang abang je.


Saturday, December 19, 2020

Habuan

Balik rumah Tok Ma di Kota Bharu, memang dapatlah habuan masing-masing πŸ˜‚

Tragedi Kek Baldi

 Gitu pemilihan perkataan kau Syaz!

Tapi memandangkan cerita ni sebenarnya jadi masa bulan 10 haritu, mungkin bolehlah klasifikasikan sebagai Tragedi Oktober haha!

Ok, kisahnya aku tergoda dengan iklan Kek Baldi yang asyik lalu lalang di salah satu whatsapp group kejiranan.

Maka, tergoda punya pasal, terus order.

Dalam gambar iklan, nampak macam besar.

Dah pulak namanya baldi weh.


Friday, December 18, 2020

Zoom In Kalendar 2021 ManjaKu

 Kelmarin pergi ManjaKu sebelah Tesco Kota Bharu, beli barang Ayu sikit.

Lepas bayar, cashier bagi 1 kalendar 2021 ❤️

Pada pandangan pertama dah nampak dia menarik, sebab warna dia pink hihihik

CELARU | FIKSYEN

Cerpen ini adalah sambungan SAYAT.

Semoga terhibur 😁

CELARU


Thursday, December 17, 2020

Buah Tangan Shikin Razali | Thankful Thursday

 Sabtu lepas, masa tengah pack barang nak balik kampung, ada parcel sampai.

Fikir punya fikir, rasanya tak ada beli apa-apa pulak.


Kerja Sekolah Amir | Throwback Thursday

 Kerja sekolah amir memang banyak.

Tak padan dengan tadika hahaha!

Selalunya cikgu dia akan bagi worksheet dekat WhatsApp group.

Ataupun cikgu dia bagi video suruh buat art & craft.

Selalu pakai jari je dia tulis-tulis direct atas sheet tu secara pdf atau image dekat fon zaimi.

Tapi haritu, sejak zaimi beli stylus (yeke stylus nama dia?), maka amir pun bertambah seronoklah buat kerja sekolah, walaupun jenuh jugak nak paksa hahaha


Tuesday, December 15, 2020

Petang di Pantai Batu Hitam Kuantan

 Petang semalam, anak lelakis dua dua tokwan dia dah bawak mandi kat Pantai Batu Hitam tu, jadi zaimi kata kesian pulak kat ayu sebab duduk rumah saja kan.

Jadi, kami pun bawaklah dia jalan-jalan ke sana jugak lepas abang abang dah balik.


Bersanding dengan pilihan kedua

Salam Selasa!
Terjumpa gambar ni masa belek belek gallery.


Monday, December 14, 2020

Cawan Saiz Kecil Boba Tea House

 Few weeks ago, aku melayan kehendak anak-anak, diorang minta nak minum air boba.

Biasalah, omak malas nak start kereta keluar, jadi order lah pakai Grab.

Scroll scroll, dan disebabkan air boba ni kan mahal, jadi nak beli yang tak mahal sangat la hahaha

Bukan kedekut, tapi sebab agak kerap beli, baik beli yang harga biasa-biasa je..eheh



Lepas tu, tertarik dengan Boba Tea House punya menu, sebab dia ada option untuk small.

Red Velvet Harold's Bread



Gambar beberapa hari lepas.
Ada orang belanja la sebab bini dia stress tu 😝

Pengunjung 1,335,000 Telah Ditemui!

 Terlupa pulak nak umumkan!

Pengunjung bertuah dan yang supportive untuk pageview ke 1335000 telah ditemui!

Yeayy!

Si dia yang bertuah itu adalah Nona!

Tahniah Nona!



Terima kasih Nona!

Jom kawan kawan, kita terjah blog Nona!

Buat Nona, nanti saya pos hadiah ya πŸ€—

Yang lain, jangan lupa capture 1,340,000 pula ya!😁


Sunday, December 13, 2020

Zoom In Kalendar 2021 Pusheen Watson

 

Jom nak tunjuk sikit rupa kalendar Pusheen yang aku beli kat Watson secara PWP haritu.

14 Fakta Menarik Tentang Beruang Matahari


Harini  nak kongsikan video tentang Sun Bear, atau Beruang Matahari.

Beruang saiz kecil, yang terdapat dalam region kita di Asia Tenggara ni.

Jom tengok!


Saturday, December 12, 2020

Jom Jumpa Nenek


 Setelah stress terkandang beberapa minggu, kids jumpa nenek dan tok wan❤️



Sebab tak berani berhenti singgah mana mana, kematu montot adik ayu.. sampai berdiri sekejap.

Pada yang terlepas latest fiksyen, boleh klik gambar di bawah 😁



IKHLAS | FIKSYEN

 Hai semua!

Divert sisa anxiety dengan menulis jap hehe..

Cerpen ini adalah sambungan dari KERANA AKU TAHU dan berkait dengan salah satu watak dari GALAS dalam Terkaitnya Kita.

Semoga terhibur πŸ˜€

IKHLAS


November 1986

Tidak keruan rasanya Mayamin ketika ini. Berbunga-bunga hatinya ketika mendengar apa yang diperkatakan oleh lelaki di hadapannya ketika ini. Cincin di dalam kotak baldu yang bewarna merah terang itu sememangnya telah lama dinanti-nantikan.

Friday, December 11, 2020

Mencari Sempurna

 Salam Jumaat semua reader yang disayangi πŸ’“

Bila last air mata menitis?

Haha!

Ok nak ajak tengok 1 video ni.

Mari kita lihat hati siapa ada taman.


Penggodam Pembayang Mata

Assalamualaikum semua, insyaallah selesai dulu buat masa ni kerja yang menerbitkan anxiety attack pada aku tu.
Gila betul, sesak nafas macam kena kepit dengan apit G!

Kenapa stress beria pun entahlah.
Mungkin sebab WFH..

Berbalik pada topik.

Thursday, December 10, 2020

Sarat Mengandung Ke Kuala Terengganu | Throwback Thursday | 14 Februari 2013

 

Terima kasih semua yang doa yang baik baik tentang aku dan anxiety attack tu.

Selalu juga kena, tapi kali ni agak dasyat.

Jadi memang tak dapat bersambil sambil dengan blog ni, terutama untuk blogwalking.

Ada kerja yang kena diberi commitment padu sikit.

Hehe..

Will be back soon.

Terimalah entry yang dah taip awal 

(supposed to autopublish)

See you soon 😘

++++++


Terjumpa gambar yang hampir 8 tahun dah usianya ni.

Monday, December 7, 2020

Anxiety Attack



 Mungkin terlebih dos kafein + workload.
Need to be away jap.
Stay safe gais.

Oh My First Norwex

 Salam Isnin gais..

Harini bermula semula sesi pengkuliahan untuk UiTM.

Tapi kami masih Bekerja Dari Rumah, sebab duduk di kawasan Senawang kan.

Ikut sajalah labu..

Oh berbalik kepada tajuk entry. Ehem..

Ya, akhirnya aku ditundukkan oleh perasaan ingin memilikinya.

Kebetulan ada pulak ex-schoolmate jadi agent..

Dan dia juga adalah orang pertama yang beli Terkaitnya Kita masa aku bagitahu kawan-kawan haritu..

Hik Hik..

Sunday, December 6, 2020

Top Commentator Blog Syazni Rahim November 2020


 Alamak, delayed 6 hari pulak.

Memang dah plan, untuk menghargai rakan-rakan blogger yang tidak henti-henti memberikan komen dan meninggalkan jejak pada post yang aku up di blog ini, aku juga nak buat segment Top Commentator lah pada setiap awal bulan baru bagi bulan sebelumnya.

Premium Flexible Related Post Widget for Blogger – Blogspot